tiistai 1. helmikuuta 2011

Täydelliset vartalot

Maanantai-illan iloja on venytellä lattialla (tai rentoutua sohvalla) Täydellisiä naisia telkkarista katsellen. Vaikka itse sarja ei niin kiinnostaisikaan, päähenkilöiden vartaloita kelpaa ihailla (ja kadehtia). Hyvillä geeneillä ja valovoimaisella karismalla saattaa olla osansa, mutta jopa (tai pitäisikö sanoa etenkin) täydelliset naiset joutuvat tekemään lujasti töitä upean, kameran rakastaman vartalonsa eteen. Näin treenataan Täydellinen vartalo:

Eva Longoria

Eva Longoria oli ennen näyttelijäksi ryhtymistään aerobic-ohjaaja ja opiskeli myös kinesiologiaa eli liikeoppia nuoruudessaan. Nykyään tämä entinen missi treenaa 4 kertaa viikossa tunnin ajan personal trainerinsa Patrick Murphyn kanssa. Eva ei tähtää laihana olemiseen, vaan tarkoituksena on saada lihaksia kiinteän ja kurvikkaan olemuksen säilyttämiseksi. Eva lämmittelee ensin 10 minuuttia kuntopyörällä tai juoksumatolla, jonka jälkeen hän keskittyy lihasten vahvistamiseen. Treenarinsa kanssa hän tekee 25-30 koko kehon liikettä 30-45 sekunnin tauoilla (ja todennäköisesti hyvin runsailla toistomäärillä) käyttäen tasapainolautaa ja muita välineitä apuna. Esim. kyykkyliike jalat kahden tasapainolaudan päällä muokkaa niin jalat, pepun kuin keskivartalonkin kauniin kurvikkaiksi.

Eva on lapsesta asti tottunut syömään hedelmiä, kasviksia ja terveellistä tex-mex-ruokaa, esim. tacoja ja tortillakeittoa. Kiireisinä aikoina, kun ei ehdi kokata, hän puristaa sitruunaa kurkkuviipaleiden päälle, mikä on meksikolainen erikoisherkku. Täydellisten naisten kuvauksissakin on tarjolla hedelmiä, salaatteja, vähärasvaisia proteiininlähteitä ja täysjyvätuotteita, joten töissä ollessa on helppo syödä kevyesti. Loma-aikoina ja vapaapäivinä hän herkuttelee suklaakekseillä ja pizzalla. Hän luottaa kroppansa kertovan, mitä se tarvitsee, ja sanoo joskus syövänsä pizzaa kaksikin kertaa viikossa! (Luulen kyllä, ettei hän syö itseään ähkyyn asti, vaan maistaa pienen palasen tai kaksi.)

Lähteet: Shape / May 2006, Ok! / October 2010, examiner.com


Felicity Huffman

Felicity Huffmanilla on myös upea, treenattu vartalo, joka pääsee enemmän oikeuksiinsa elokuva-alan palkintogaalojen upeissa puvuissa kuin kyseisen sarjan ruutupaidoissa ja farkuissa. Lapsuutensa hän vietti hiihdellen Coloradon vuorilla ja nykyään hän pysyy kunnossa juoksemalla kahden lapsensa perässä. Lisäksi hän pelaa tennistä, pyöräilee ja hölkkää. Hän sanoo rakastavansa ulkoilua, mikä on varmasti osasyy hänen raikkaaseen olemukseensa. Hän syö terveellisesti, ei vain ulkomuotonsa takia vaan edellyttääkseen sitä perheeltäänkin.

Lähde: ivillage.co.uk, glam.com


Teri Hatcher

Teri Hatcherilla on varmasti joka naisen unelmavartalo: laiha, keveä ja naisellinen. Hän on todella liikunnallinen. Aikaisemmin hän harrasti joogaa, vaeltamista ja strip-aerobiciä. Vuonna 2009 hän harjoitteli ja kilpaili hyväntekeväisyyden nimissä Malibu Triathlon-kisassa ja onkin tällä hetkellä, 48-vuotiaana, urheilullisemman ja  kovakuntoisemman näköinen kuin koskaan. Nykyään hän suosii aiempaa yksinkertaisempaa tyyliä harjoittelussaan: hän pyöräilee, vaeltaa tai juoksee muutaman kerran viikossa ja tekee lihaskuntoharjoittelua vapailla painoilla.


TERI HATCHERIN 10 MINUUTIN TREENIOHJELMA:

1) 20 askelkyykkyä
2) 20 peruskyykkyä
3) 20 hauiskääntöä
4) 20 pystypunnerrusta
5) 20 punnerrusta lattialla
6) 1 pilates-"satanen"
7) 20 vatsarutistusta
8) 20 dippipunnerrusta

Tee liikkeet kotona tai työpaikalla käsipainoja käyttäen yhteensä 5 kertaa päivän aikana joka toinen päivä. Yksinkertaiset liikkeet ovat tehokkainta kotitreeniä ja vielä jos käytössäsi on isohkot käsipainot (4 kg ->), saat täydellisen kiinteän vartalon tällä ohjelmalla varmasti!

Lähteet: prevention.com, ivillage.com 


Marcia Cross 

Marcia Cross ei ole koskaan näyttänyt niin kauniilta kuin Täydellisissä naisissa. Yksi syy lienee runsas uni: hän nukkuu 9 tuntia yössä ja ottaa 20-30 minuutin päiväunet lonastaukojen aikona kuvauksissakin. Marciakin noudattaa terveellistä ruokavaliota (hedelmät, vihannekset, proteiini kuten muillakin Täydellisillä naisilla). Migreenitaipumuksen takia hän välttelee ruoka-aineita, joiden on huomannut laukaisevan migreenin: suklaa, punaviini, cheddar-juusto ja appelsiinit. Suklaan sijaan hän herkuttelee viinikumeilla tai porkkanakakulla. Marcia pitää vartalonsa kunnossa joogan, pilateksen ja aerobisen treenin avulla. Viime vuosina hän on lisännyt painoharjoittelun ohjelmaansa ja tapaa personal traineriaan säännöllisesti. Lisäksi 48-vuotiasta Marciaa voi nähdä usein puistoissa juoksentelemassa 3-vuotiaiden kaksostyttöjensä kanssa, joten energiaa varmasti kuluu!

Lähteet: ifitandhealthy.com, celebritydietdoctor.com


Vanessa Williams

Vanessa Williamsilla on myös kaunis, naisellisen muodokas vartalo ja säteilevä olemus. Tämä 47-vuotias näyttelijätähti treenaa vähintään 3 kertaa viikossa lihaskuntoa, juoksee juoksumatolla sekä treenaa pilatesta Mari Winsorin kanssa. Raitista ilmaa kaivatessaan hän vaeltaa naapurustonsa kukkulaisilla rinteillä. Lisäksi Vanessa zumbaa ja joogaa. Kolmen lapsen äitinä hän tekee usein pannukakkua lapsilleen, mutta syö itse pieniä annoksia pysyäkseen terveen ja hyväkuntoisen näköisenä. Hänen kauneusvinkkinään on välttää tulevan stressaamista, koska siitä saa vain ryppyjä kasvoilleen.

Lähteet: ifitandhealthy.com,  blackfitnessblog.com

Terveellisen, vähärasvaisen kasvis- ja proteiinipitoisen ruokavalion lisäksi Täydellisille naisille tuntuisi olevan yhteistä se, että he kaikki kuntoilevat kovalla teholla, jolloin tulosten saavuttaminen on taattu. Kaikki lähestyvät 50 ikävuotta, jolloin kehon lihasmassa alkaa hiljalleen vähenemään ja rasvamassan määrä lisääntymään. Silloin on erittäin tärkeää pitää lihaskuntoa yllä tehokkaalla kuntosali- ja painoharjoittelulla. Runsas aerobinen kestävyysliikunta puolestaan pitää kehon rasva-, proteiini- ja hiilihydraattiaineenvaihdunnan toiminnan vilkkaana, mikä estää rasvaa kertymästä vartaloon. Riittävä uni, stressin välttäminen, venyttely ja tasapainoinen perhe- ja työelämä auttavat palautumaan kovasta harjoittelusta ja pitävät myös mielen kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti