tiistai 25. tammikuuta 2011

Treenarin meikkipussi

Meikit pitäisi tietenkin pestä pois ennen jumppaan menemistä, mutta harva meistä naisista niin tekee. Monet menevät töistä suoraan kuntoilemaan ja vaikka kävisimmekin kotona, menemme mieluummin meikattuna salille ja peseydymme vasta jumpan jälkeen. Haluaahan sitä näyttää hyvältä muiden jumppareiden ja ehkä kuntosalin miespuolisten henkilöiden silmissä ;) Hikoillessa meikki tietysti tuhriintuu ja iholle saattaa tulla epäpuhtauksia, jotka tukkivat ihohuokosia ja aiheuttavat näppylöitä. Ihonhoitoon on sen takia kiinnitettävä erityistä huomiota.

Jos itse menen kuntosalille aamulla tai aamupäivällä, en yleensä viitsi meikata. Muuten meikkaan tietysti normaalisti töihin ym. ja samat meikit on päällä pitkälle iltaan. Ohjaamaan mennessäni meikkaan lähes aina. Ihmisten eteen kun menee, niin haluaa hikoillessakin näyttää jonkin verran edustavammalta kuin täysin luomuna. Jumppaan pyrin meikkaamaan kevyemmin, ainakin paksuja pohjustuksia välttäen. "Jumppameikkiini" kuuluu:

- Lumenen silmäluomenpohjustusvoide (halpa, hyvä ja erittäin riittoisa tuote, joka estää luomiväriä kasautumasta luomivakoon)

- Clinique'n mineraalimeikkipuuteri (ohuempi kuin meikkivoide ja hoitaa samalla ihoa)

- ennen meikkipuuteria laitan joskus Clinique'n peitepuikkoa pieniin ihovirheisiin

- valokynä tummiin silmänalusiin (jokaisen perheenäidin must-tuote). Tällä hetkellä käytössä Dior, toinen erittäin hyvä ja riittoisa on YSL:n valokynä.

- luomiväri (tällä hetkellä käytän Dioria, joka pysyy kovemmassakin hikoilussa)

- musta Sensai-silmänrajaustussi yläluomen rajaukseen

- musta Sensai-kajal sisäluomien rajaukseen

- musta Sensai 38C-mascara ripsiin (ehdottoman hyvä tuote liikkujalle, ei valu eikä tuhriinnu)

- Clinique'n aurinkopuuteri kasvojen varjostukseen (tämä kyllä pitäisi jättää jumppameikistä pois, koska mikkiä käyttäessä menee aina epätasaiseksi)

- Body Shopin tai Diorin poskipunaa häivähdys poskipäille luomaan kaunista rusotusta (tosin hikoillessa saa terveen rusotuksen muutenkin)

- Clarins'in sävyttävä huulivoide (erinomainen tuote, kun joutuu puhumaan paljon tuntien aikana ja huulet kuivuu. Kauniita sävyvaihtoehtoja ja huulikiiltoa parempi kuntoillessa.)

- Liikkumisen jälkeen saa paperipuuterilla siistittyä kasvojen kiiltävät alueet, jos jatkaa samoilla meikeillä loppupäivän. Pumpulipuikkoja on myös hyvä olla mukana silmämeikin korjailuun.

Kevyempi versio edellisestä on jättää kaikki ylimääräiset pois ja käyttää vain mineraalimeikkipuuteria, mascaraa ja huulivoidetta. Ripseni ovat luonnostaan niin vaaleat, että silmät tuskin erottuu päästä ilman mascaraa. Kulmissani on kestopigmentointi, johon olen ollut tyytyväinen. Vapaapäivinä lapsen kanssa kotona ollessani en meikkaa ollenkaan tai laitan korkeintaan mascaraa ripsiin ja huuliin huulikiiltoa.


Kasvojen ja kaulan ihon puhdistan aamuin illoin käyttäen kasvojen puhdistusainetta (tällä hetkellä käytössä Décleor, muita suosikkejani Clinique, Dior, Biotherm), kasvovettä (Nivean halpista, koska en viitsi maksaa pelkästä vedestä kallista hintaa) ja kasvovoidetta (mm. Clinique, Biotherm, Clarins hyviä hinta-laatusuhteeltaan) sekä silmänympärysvoidetta (toinen joka äidin must-tuote). Vartalon ihon hoito on paljon liikkuvalle myös hyvin tärkeää, koska hien mukana kuona-aineet tulevat ihon pintaan. Suihkussa käynti heti hikoilun jälkeen ja kosteusvoide pitävät ihon kunnossa. Jumpan jälkeen on ihanaa hemmotella itseään hyväntuoksuisella kosteusvoiteella. Tämän hetken lempivartalovoiteeni on Elizabeth Ardenin Green Tea Honey Drops Body Lotion, jonka sain mieheltäni matkatuliaisena.

Oli oma tapasi sitten meikata tai olla meikkaamatta liikkumaan lähtiessäsi, muista että vartalonhoito liikunnan avulla saa sinut näyttämään entistäkin kauniimmalta! Kuntosalilla ei ole syytä varoa meikkejä, vaan anna hien lentää ja meikkien levitä!

Liiku ja kaunistu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti