maanantai 26. syyskuuta 2011

Dance your ass off

Lauantaina Livillä alkanut Tanssi peppu pieneksi-laihdutusrealitykilpailu, englanninkieliseltä nimeltään osuvampi Dance Your Ass Off, oli aivan mainiota katsottavaa. Tanssikilpailuun hakeneiden koetanssit olivat hauskoja ja viihdyttäviä, ei vain osallistujien itseironian takia, vaan tanssista nauttiminen välittyi niin selvästi kotiin asti. Monilla hakijoilla tuli kuitenkin kyynel silmään heidän kertoessaan, mitä haittaa läskinä olemisesta on ollut ja miksi he haluaisivat laihduttaa. Jokaisen heistä olisi halunnut pääsevän ohjelmaan laihduttamaan tanssimalla kilojaan pois. Tanssimalla toteutettu laihdutusohjelma on siitäkin hyvä, että siinä ei lasketa pelkästään kiloja eikä tehdä liikunnasta hampaat irvessä tehtävää ikävää suoritusta, vaan kilot tippunee lähes itsestään tanssin tiimellyksessä ja osallistujia motivoinee se, että tanssiminen tuntuu helpommalta hoikempana. Ohjelman juontajaksi valittu Marissa Janet Winokur on itse tanssija, mutta myös ylipainoinen, mikä sinänsä on outoa koska kyseessä on laihdutusohjelma. Mutta säteilevä ja karismaattinen juontaja tuntui olevan tyytyväinen itseensä ja kantavansa kilonsa ylpeydellä, joten mikäs siinä sitten. Tuomarit vaikuttivat huippupäteviltä ja sen lisäksi mukavilta ja kannustavilta, joten iloa ja viihdettä luulisi olevan luvassa tulevissa ohjelmissa.


Toinen syksyn must-katsottava tanssireality on tietysti Tanssii tähtien kanssa, jossa taas kerran nähtäneen loistetta ja säihkettä, upeita suorituksia ja myös liikutuksen kyyneliä. Tähtioppilaat, vaikka julkkiksia ovatkin, jäävät kyllä selvästi loisto-opettajiensa varjoon, mutta osa mielenkiintoa onkin, pystyykö opettaja tuomaan tanssijan esiin kenestä tahansa pökkelöstä. Tosin pökkelöitä ei tällä kaudella kovin monia ole, pökkelö ja Viivi Pumpanen esim. hädintuskin mahtuvat samaan lauseeseenkaan. Ohjelmassa kulissien takaisia harjoituksia, tanssijoiden harjoitusvaatetyyliä ja opettajien ja oppilaiden kemiaa on kivointa seurata ja itse tanssia tulee joskus seurattua vain puolella silmällä.

Jenkkien Dances With Stars on myös päässyt alkuunsa tämän syksyn osalta ja se ylittää tietysti niin tanssien vaikeuden ja näyttävyyden kuin musiikinkin osalta suomalaisen version. Kotikutoisempi suomalainen versio on silti ihan tarpeeksi upeaa ja ihastusta herättävää katsottavaa tällaiselle tavalliselle tanssia osaamattomalle katsojalle. 


 Tanssijoilla (naispuolisilla ainakin) on kyllä mihin tahansa urheilulajiin verrattuna ehdottomasti kauneimmat vartalot ja lisänä vielä se, miten hienosti sitä vartaloa osataan tanssiessa käyttää. Itsellekin tulee hinku päästä tanssitunneille näitä ohjelmia seuratessa. Tanssitunneille pääsystä haaveillessa näistä ohjelmista voi saada inspiraatiota ja uusia liikeideoita syksyn jumppien lattiasarjoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti