tiistai 3. toukokuuta 2011

Kate, Carole ja Pippa


 ...eli brittihovin uusimmat ja kuumimmat lisäykset. Kate, tai nykyisin herttuatar Catherine, oli tietysti juuri niin kaunis kuin morsiamen kuuluu ollakin. Sisko Pippa sen sijaan yllätti sädehtivällä kauneudellaan. Molemmat ovat erittäin hoikkia ja atleettisen näköisiä. Rasvaprosentti on luultavasti urheilijan tasoa ja pukujen paljastamissa käsivarsissa näkyi lihaskuntoharjoittelun tulokset lihasten erottuessa sopivan naisellisesti. 

  
Geenit määräävät n. 50% siitä, miten keho reagoi harjoitteluun ja mitkä ovat ihmisen vahvuudet ja heikkoudet liikunnan suhteen. Joillekin esim. kestävyysharjoittelu on helpompaa kuin toisille ja kunto kehittyy nopeasti kestävyyttä harjoitettaessa, kun taas toisille kestävyyden kehittäminen on haasteellisempaa. Samoin kilpaurheilijoiden lahjakkuudesta puolet on luontaista lahjakkuutta ja toinen puolet harjoittelun tulosta. Geenit määräävät myös pitkälti vartalon tyypin (omena- vai päärynävartalo) ja esim. lihassolujen tyyppien määrän, eli onko ihmisellä enemmän nopeita vai hitaita lihassoluja, mikä saattaa vaikuttaa eri urheilulajeissa kehittymiseen. Katen ja Pippan äidistä Carole Middletonista näkee, että tytöillä on hyvät geenit taustallaan. Keski-ikäisellä naisella näkee harvoin yhtä sorjia sääriä kuin Carolella. 


Liikunnalliset taidot alkavat kehittyä lapsuudessa siitä hetkestä, kun lapsi oppii liikkumaan. Varhain opitut taidot antavat hyvän pohjan aikuisuudenkin harrastuksille. Molemmat sisarukset ovatkin olleet urheilullisia ja harrastaneet monia eri lajeja laskettelusta hiihtoon. Edellisten lisäksi Katen sanotaan pitävän myös squashin peluusta, pyöräilystä, juoksusta ja joogasta. Lisäksi Kate käy melkein päivittäin kuntosalilla. (Kuntosali on muuten sama, jolla prinsessa Diana kävi aikoinaan.) Atleettinen vartalo ei siis ole tullut itsestään, vaan on kovan treenaamisen tulos. Muutkin elämäntavat vaikuttavat lapsuudesta lähtien siihen, minkälaiseksi vartalo aikuisuuteen mennessä muotoutuu. Esim. rasvasolujen määrä kehossa määräytyy ensimmäisten elinvuosien aikana. Merkittävää on se, että rasvasolujen määrä ei sen koommin muutu. Vain niiden tilavuuteen voidaan myöhemmin ravinnolla ja liikunnalla (ja kirurgisesti rasvaimulla) vaikuttaa. Ei siis ole ihan sama, mitä lapselleen syöttää ja minkä verran. Lihava lapsi on usein lihava aikuisenakin ja toisinpäin. Häitä varten naiset ovat luultavasti trimmanneet vartaloaan entisestään ja varsinkin Katen ohkaisesta vartalosta voi päätellä syömisen jääneen vähälle hääjärjestelyjen ja jännityksen tiimellyksessä.


Kaikki Middletonin naiset näyttävät todella hyvää esimerkkiä siitä, että itsestä huolehtiminen kannattaa niin liikunnan kuin muun kauneuden- ja vartalonhoidon suhteen. Kukapa ei haluaisi olla yhtä terveen ja urheilullisen näköinen omissa häissään tai kaasona tai vanhempana. Kesään valmistautuessa voi ottaa tavoitteeksi näyttää yhtä hyvältä kuin Middletonin sisarukset bikineissään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti